Keskeytynyt lätkäkausi

luistimet

Koronavirus on iskenyt, lukuisten muiden elämänalueiden lisäksi myös jääkiekkoon. Liigoja keskeytetään ja turnauksia perutaan nyt ympäri maailmaa kiihtyvällä tahdilla.

Tämän hetken (13.3.) tilanne maailman jääkiekossa

Suomi – jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättynyt

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti 12.3. että kaikkien sen alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy kokonaan tämän kauden osalta. Jäljellä olevat pelit siis perutaan välittömästi. Kevään aikana päätetään miten sijoitukset ja seuraavan kauden jatkopaikat määritellään.

Suomeen suunnitellut kansainväliset U17 ja U16 turnaukset Raumalla ja Eurajoella on päätetty perua.

Jääkiekkoliitto ei kiellä harjoittelua ja jääkiekon harrastustoimintaa, vaan suosittelee seuroja noudattamaan tältä osin viranomaissuosituksia. Ulkomaisiin turnauksiin osallistumista kehotetaan välttämään.

Liiga toimii omana yhtiönään. Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan lauantaina 14.3. ilman yleisöä. Playoffs-otteluiden lopullisesta kohtalosta päätetään myöhemmin, mutta jaksolla 16.3.-22.3. ottelut on peruttu. Vaihtoehtoina jatkon osalta on pelaaminen ilman yleisöä tai pelaamatta jättäminen. Ajatus alle 500 hengen yleisöistä ei hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltusen mukaan ole realistinen.

KHL:n Jokerit pelaa loput pudotuspelit ilman yleisöä. Venäjällä yleisötilaisuuksien raja on nyt asetettu 5000 henkeen, mutta yksittäiset seurat kuten Spartak ovat pelanneet tyhjille katsomoille.

Euroopan sarjat

Ruotsin jääkiekkoliigassa viimeisin suunnitelma on että pudotuspelejä lykätään, ja ne järjestettäisiin 24.3. alkaen, todennäköisesti tyhjille katsomoille.

Saksan ja Itävallan pääsarjoissa kaudet keskeytetään, ja mestaruutta ei jaeta. Myös Puolassa, Norjassa ja Slovakiassa pelit ovat päättyneet. Sveitsin liiga jäi tauolle jo aiemmin, mutta nyt loppukausi on peruttu kokonaan.

NHL

NHL tiedotti 12.3. että sarja jää tauolle, ja sitä on tarkoitus jatkaa kun vain mahdollista. Päätöksen sinetöi lopullisesti tieto useiden NBA-koripalloilijoiden sairastumisesta.

Jatkoa ja Stanley Cup-voittajaa koskeva vedonlyönti on pitkälti keskeytetty, ja voi olla että pääpalkinto jää jakamatta, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005 työsulun.

Pohjois-Amerikan muista sarjoista ainakin CHL, American League ja junioriliiga ovat ilmoittaneet seuraavansa NHL:n esimerkkiä ja keskeyttävänsä kautensa.

Arvokisat

Miesten MM-lopputurnauksen perumisesta ehdittiin jo uutisoida, mutta IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kiisti tiedon virheellisenä. Virallista päätöstä ei siis vielä ole tehty, ja toistaiseksi kisojen internet-sivuilla ei ole muutoksia, lipunmyyntikin ilmeisesti jatkuu.

Isäntämaa Sveitsi on kuitenkin jo peruuttanut useita kevään tapahtumia kuten Geneven autonäyttelyn ja Baselworld-messut.

Naisten MM-kisat Kanadassa peruttiin jo aiemmin 7.3. Kisäisänniksi suunnitellut Halifax ja Truro järjestävät vuoden 2021 turnauksen.

Vastaa