Jääkiekon mm 2023 – Leijonat tavoittelee voittoa

mm 2023

Miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2023 ovat jälleen yksi merkittävä urheilutapahtuma, jota jääkiekon ystävät ympäri maailman odottavat innolla. Suomessa Tampereella ja Latviassa Riikassa pelattavaan turnaukseen osallistuu 16 maata – kahdeksan kummassakin lohkossa. Jääkiekon mm turnaus tulee tarjoamaan jännitystä koko jääkiekkoyhteisölle ja live-vedonlyöjille. Onhan Unkari jo napannut yllätysvoiton Ranskasta ja Ruotsi laukonut Suomen rankkareilla kumoon!

Suomen joukkue, Leijonat, on ollut viime vuosina erittäin menestyksekäs kansainvälisissä turnauksissa. Hallitsevan maailmanmestarin hyvät tulokset pohjautuvat tiimityöhön ja kykyyn pelata joukkueena, mikä on tehnyt Leijonista yhden jääkiekon parhaista joukkueista. MM-kisoissa Suomen miehet tulevat jälleen taistelemaan kovaa saavuttaakseen korkeimman palkintopodiumin Nokia Areenalla, vaikka lohkotilanne näyttääkin ajoittain huolestuttavalta.

MM-kisojen lohkotilanteet 

Miesten jääkiekon MM-kisojen alkulohkovaiheessa joukkueet jaetaan tuttuun tapaan kahteen lohkoon, joissa maat kohtaavat toisiaan. Lohkojako perustuu kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) rankingiin ja aikaisempiin suorituksiin MM-kisoissa. Lohkopelit tarjoavat jännittäviä otteluita ja näytönpaikkoja joukkueille, kun ne pyrkivät ansaitsemaan paikan jatkopeleihin. 

Vuoden 2023 MM-kisoissa Suomi pelaa A-lohkossa USA:a, Tanskaa, Ruotsia, Ranskaa, Unkaria, Itävaltaa ja Saksaa vastaan. B-lohkossa toisiaan vastaan ottelevat Sveitsi, Kanada, Tšekki, Slovakia, Norja, Latvia, Kazakstan ja Slovakia. Parhaiten sijoittuneet joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Jokainen joukkue kohtaa oman lohkonsa joukkueet kerran alkulohkovaiheessa.

Pudotuspelit ja mm finaali

Miesten jääkiekon MM-kisojen pudotuspelit alkavat alkulohkovaiheen jälkeen ja tarjoavat lisää jännitystä ja dramaattisia otteluita. Pudotuspeleissä joukkueet kamppailevat voitosta yksittäisissä otteluissa, ja hävinneet joukkueet poistuvat kilpailusta, kunnes lopulta jäljellä on vain kaksi joukkuetta, jotka pelaavat finaalissa.

Jääkiekon mm turnauksessa pudotuspeleihin kuuluvat seuraavat vaiheet:

  • Puolivälierät: Alkulohkojen parhaiten sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisensa. 
  • Välierät: Puolivälierien voittajat etenevät välieriin. Välierissä joukkueet kamppailevat paikasta finaaliin.
  • Pronssiottelu: Välierissä hävinneet pelaavat pronssiottelussa, josta ratkaistaan turnauksen kolmas sija.
  • Finaali: Pudotuspelien voittajat kohtaavat finaalissa, jossa ratkaistaan turnauksen mestari ja hopealle jäävä joukkue.

Pudotuspelit tarjoavat ainutlaatuisen ja intensiivisen ilmapiirin, kun joukkueet taistelevat tärkeistä maaleista ja kriittisistä torjunnoista. Pudotuspelit ovat myös fanien kannalta erityisen jännittäviä, koska yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa, ja voitto tai tappio voi ratketa pienestä marginaalista.

Jääkiekon MM 2023 vedonlyönti

Live-vedonlyönti on yksi suosituimmista tavoista nauttia jääkiekkoturnauksista. Se tarjoaa faneille mahdollisuuden panostaa heidän suosikkijoukkueensa puolesta ja saada rahavoittoja joukkueen menestyksestä. Live-vedonlyönti on myös tapa seurata pelejä, koska vedonlyöjät voivat asettaa panoksensa pelin aikana ja nähdä, miten kertoimet muuttuvat. 

Lisäksi vedonlyöntiyritykset tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja live-vedonlyönnissä. Jotkut vedonlyöntisivustot tarjoavat mahdollisuuden panostaa voittajan puolesta, kun taas toiset tarjoavat vedonlyönnin maalintekijöistä, maalimäärästä ja kertoimista.

Live-vedonlyönnin strategian kehittäminen vaatii paljon tietoa joukkueista ja niiden pelaajista. Vedonlyöjät voivat käyttää tietojaan tilastoista, pelaajien kuntotilasta ja aiemmista peleistä muodostaakseen ennusteita. Jääkiekko on kuitenkin laji, joka sisältää paljon arvaamattomia tekijöitä, joten vedonlyöjien on oltava valmiita reagoimaan nopeasti muuttuviin olosuhteisiin.

Leijonien vahvuudet löytyvät hyvästä joukkuepelistä

Leijonat on voittanut maailmanmestaruuden neljä kertaa (1995, 2011, 2019 ja 2022) ja on ollut menestyksekäs myös olympialaisissa. Joukkueessa on useita taitavia ja kokeneita pelaajia, kuten kapteeni Marko Anttila, joka on tunnettu johdonmukaisesta suoritustasostaan ja kyvystään luoda maalipaikkoja. Varalla ovat Mikko Rantanen ja Olli Määttä.

Hyökkäysketjussa loistavat esimerkiksi Lammikko, Manninen sekä Kapanen, ja Suomen puolustuksesta vastaavat muun muassa Määttä, Ohtamaa ja Lehtonen.

Joukkueen valmentaja on myös merkittävä tekijä sen menestyksessä. Leijonien valmentajana toimii jälleen järkähmätön Jukka Jalonen, joka on valmentanut joukkuetta menestyksekkäästi aiemminkin ja tunnetaan tinkimättömästä pelifilosofiastaan. Maaliamme vartioivat Larmi, Olkinuora ja Heljanko. 

Suomen joukkue on tällä hetkellä rankattu korkealle maailmanrankingissa, ja heidän odotetaan taistelevan tosissaan voitosta tulevissa maailmanmestaruuskilpailuissa. Suomen fanit ympäri maailmaa odottavat jännityksellä joukkueen esiintymistä ja toivovat, että he pystyvät toistamaan menestyksensä ja tuomaan kotiin uuden maailmanmestaruuden.

Miesten jääkiekon MM-kisojen 2023 kohokohdat

Miesten jääkiekon MM-kisojen seuraaminen on mahdollista monilla eri tavoilla. Useat televisiokanavat ympäri maailman lähettävät jääkiekon MM-kisojen otteluita suorana. Meillä Suomessa jääkiekkokanavat MTV3 ja C More tarjoavat kattavaa kisaseurantaa. 

Myös eri radiokanavat voivat lähettää otteluiden radiokommentointia, joka antaa sinulle mahdollisuuden kuunnella pelien etenemistä suorana. Tarkista paikalliset urheiluradiot tai urheiluun erikoistuneet radiokanavat, jotka saattavat tarjota tällaisia lähetyksiä. Voit lukea otteluraportteja, haastatteluja ja analyysejä myös päivittäin ilmestyvistä sanomalehdistä tai niiden verkkosivuilta.

Lisäksi monet vedonlyöntisivustot (ja vedonlyöntiä tarjoavat suomalaiset nettikasinot) tarjoavat livestriimejä miesten jääkiekon MM-kisoista. Voit seurata pelejä suorana tai katsoa tallenteita jälkikäteen. IIHF:n virallinen verkkosivusto voi myös tarjota suoratoistopalveluita. 

Seuraamalla jääkiekon MM-kisoja sosiaalisessa mediassa, kuten Twitterissä, Facebookissa tai Instagramissa, saat reaaliaikaista tietoa otteluista, maaleista, loukkaantumisista ja muista tapahtumista. IIHF:n viralliset sosiaalisen median kanavat ja joukkueiden viralliset tilit voivat tarjota mielenkiintoisia sisäpiirin päivityksiä ja reagointia peleihin.

Vastaa