Seattle Kraken: uusi NHL joukkue

seattle kraken logo

Seattlen NHL-laajennusjoukkueen nimi julkaistiin torstaina 23.7. Se on merenrantakaupungin joukkueelle osuvasti Kraken, mytologisen mustekalaa muistuttavan merihirviön mukaan. Hirviömäisyys näkyy myös S-logon lonkeromuodossa ja vihaisessa silmässä.

Uusi joukkue pelaa kaudesta 2021-22 alkaen Tyynenmeren (Pacific) divisioonassa joka kuuluu Läntiseen konferenssiin. Joukkueiden kokonaismäärä kasvaa tuolloin yhdellä 32:een sillä ketään ei pudoteta pois. Arizona Coyotes vaihtaa Keskiseen divisioonaan.

Joukkueen ensimmäinen GM on kanadalainen Ron Francis, joka siirtyi tehtävään Carolina Hurricanesista. Valmentajista saati muusta kokoonpanosta ei vielä tietoa ole. Ennen ensimmäistä kautta järjestetään laajennusvaraus pelaajien keräämiseksi samaan tapaan kuin Vegas Golden Knightsin kohdalla 2017.

Kraken on Seattlen ensimmäinen ammattilaisjääkiekkojoukkue sitten vuoden 1975, jolloin Seattle Totems pelasi viimeisen kautensa Western Hockey Leaguessa. Amerikan isoissa ammattiliigoissa Seattlella on jo NFL, MLB sekä MLS-joukkueet (Seahawks, Mariners sekä Sounders). NBA-koripallon SuperSonics sen sijaan siirtyi Oklahoma Cityyn kauden 07-08 jälkeen.

Itse asiassa Krakenin tuleva kotikaukalo, Climate Pledge Arena, olikin alunperin rakennettu SuperSonicsin käyttöön. Nimen Climate Pledge (Ilmastolupaus) se sai nyt kesällä 2020 kun nimeämisoikeudet ostanut Amazon halusi kunnioittaa ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Areenan hiilijalanjälki tulee muutostöiden jälkeen olemaan nolla.

Vaikka joukkueen näkemistä jäällä tositoimissa saa vielä odotella, fanituotteet sloganilla ”Release the Kraken” ovat jo myynnissä. Pelipaidat tuottaa Adidas.

Kuvan logo: ©Seattle Kraken

Vastaa