NHL kausiennakko 2019-2020

NHL:n 103s kausi (102 varsinainen pelikausi, yksi jäi lakon vuoksi pelaamatta) käynnistyy lokakuun toinen päivä. Joukkueita on mukana 31 ja runkosarjassa pelataan 82 ottelua joukkuetta kohden.

Kausi huipentuu Stanley Cup finaaleihin kesän 2020 alussa. Ottelut lähettää suorana Suomessa Viasat.

Muutoksia uudelle kaudelle

Pääsääntöisesti liigassa ei ole luvassa mullistavia muutoksia. Seattlen uusi joukkue aloittaa vasta tätä seuraavalla kaudella, eli jäällä nähdään tuttuja nimiä.

Myös uusi elektroninen kiekon ja pelaajien seurantajärjestelmä odottaa vielä käyttöönottoa. Aikaisimmillaan se nähdään vasta play-offien aikana.

Pieniä sääntöviilauksia on:

  • Maalitolppien tarkoituksellinen siirtäminen paikaltaan läpiajotilanteessa lasketaan vastustajan maaliksi
  • Kaikki ankarammat rangaistukset, tappeluja lukuunottamatta, tarkastetaan videolta. Tuomio voidaan muuttaa pieneksi rangaistukseksi, mutta sitä ei voida poistaa kokonaan
  • Kiekon lähtiessä pois pelialueelta hyökkäyspäässä, seuraava aloitus on hyökkäysalueelta.
  • Pelaajat jotka hukkaavat kypäränsä, joutuvat noutamaan sen niin pian kuin mahdollista pelitilanne huomioiden, tai palaamaan penkille odottamaan kunnes on taas kypärä päässä.
  • Muutoksia valmentajien haastamismahdollisuuksiin

Värväystilaisuus 21-22. kesäkuuta

Kauden kolme ensimmäistä draftia:

  1. Jack Hughes, New Jersey Devils
  2. Kaapo Kakko, New York Rangers
  3. Kirby Dach, Chigaco Blackhawks

Nelosvalinta Kanadan Bowen Byram meni 2017 tehdyn vaihtokaupan jälkiseurauksena Ottawa Senatorsilta Colorado Avalanchelle. Suomalaisia pelaajia valittiin kaiken kaikkiaan 22.

Erityisiä otteluita

Nyt jo lähes perinteiseen tapaan, Euroopassa pelataan kaksi pre-season peliä. Chicago Blackhawks kohtaa Berliinin Jääkarhut, ja Lausanne HC saa vieraakseen Philadelphia Flyersin.

Nämä joukkueet pelaavat sitten runkosarjan avauksen toisiaan vastaan Prahassa. Lisäksi Buffalo Sabres ja Tampa Bay lightning kohtaavat Tukholmassa toisensa kaksi kertaa 8. ja 9 marraskuuta.

Kaudelle on sovittu kolme ulkoilmaottelua. Heritage Classic Reginassa Flamesin ja Jetsin välillä, Talviklassikko Texasissa (Predators vs. Stars) ja Stadium Series Coloradossa.

All-Star ottelu puolestaan pelataan 26. tammikuuta Missourin St. Louisissa.

Kuka voittaa?

Kaudesta odotetaan tiukkaa kilpailua. Ennakkosuosikkina ainakin vedonlyöjien mukaan kauteen lähtee Tampa Bay Lightning.

Vahvimmiksi haastajiksi on tällä hetkellä arvostettu Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Knight ja Boston Bruins. Blues, Predators, Avalanche ja Capitals saavat myös jonkin verran arvostusta, tosin erot keskikastissa ovat hyvin pieniä ja markkina elää paljon.

nhl kertoimia
Esimerkkikertoimia WilliamHill sivustolta

NHL Fantasiajoukkue-ranking on pitkälti samaa mieltä. Jos suunnittelet kausivetoja, yllätyksiin on hyvät mahdollisuudet. Esimerkiksi Tampan noin 9 kerroin viittaisi siihen että 8 kertaa yhdeksästä joku muu voittaa.

Mielenkiintoisia, ja hankalia ennustettavia ovat myös parhaat maalintekijät. Fantasiaennakot ovat näissäkin hyvää tutkittavaa, koska ne heijastavat laajan fanijoukon mielipidettä.

NHL viralliset joukkuekohtaiset ennakot ovat myös hyvä lähtökohta tarkempaan tutustumiseen. Kausivetojen ongelma on että rahat jäävät kiinni koko vuodeksi, ja mahdollisesta voitosta pääsee nauttimaan vasta kesällä 2020.

Moni pelaakin niitä mieluummin vetopörsseissä, joissa voi ostaa ja myydä koko kauden läpi markkinan liikkeitä ennakoiden.

Vastaa