JuniorPelicans kuulumiset marraskuu 2016
1.12.2016 15:14 Seuratiedotteet / Pääsivusto

Viime keväänä Kiekkoreipas ry, Heinolan Kiekko ry, Nastolan Kiekko juniorit ry, Kanavan Pallo -80 ry, Pelicans 2000 Hollola ry ja Vekin tuki ry yhdistyivät yhteisen JuniorPelicans kattojärjestön alle. Uudelle seuralle on nimetty hallitus, johon kuuluvat paitsi yhdistyneiden seurojen edustajat, myös Lahden Pelicans Oy:n edustaja. Hallituksen kokoonpano on seuraavanlainen: Kiekkoreipas Jussi Salmela, HeKi Markku Ahonen, NasKi Petri Rintala, Pelicans2000 Marko Helosaari, KaPa Jarmo Ala-Hemmilä, Veki Petri Engman sekä Lahden Pelicans Oy Tomi-Pekka Kolu.

Tuore hallitus päätti kokouksessaan aloittaa uutiskirjeen tekemisen, jossa hallituksen ja valmennusvastaavien terveiset ja ajankohtaiset asiat tulevat joka kuukausi kaikkien seurojen jäsenille yhdenmukaisesti.

Ajankohtaista: Hallinto ja sen tulevaisuus
Uuden seuran hallinnollinen puoli on vielä ottamassa käytännön ensiaskelia. Seurojen talous-arviot on yhdistetty ja peilattu virtuaalisella budjetilla tulevaisuuteen. Kuuden seuran talouden kerääminen yhteen organisaatioon ja kulujen sekä tulojen tasapainottamiseksi on vielä paljon tehtävää. Seuraava vaihe on alkanut ja se on aikataulutettu esiteltäväksi hallitukselle tammi-kuussa 2017, jotta saamme konkreettista tietoa suunnitelmille. Valmistelevaan työhön on ni-metty Kiekkoreippaan toiminnanjohtaja Ari Suomalainen. Arvioimme seurojen yhteisen talou-den aikataulua tammikuussa valmistuvan selvitystyön jälkeen.

JuniorPelicans hallitus

Valmennusvastaavien terveiset:

Valmennusvastaavien marraskuun terveisiä taitovalmentajan värikynästä
Syksy on jäänyt taakse ja eiköhän se talvikin hiljalleen kolkuttele ovelle, vaikka kelit eivät juuri tällä hetkellä siltä näytä. Saatiinpa ulkojääkausikin jo startatuksi tämän vuoden osalta, vaikka kovin lyhyeksihän se jäi. Innokkaita ilmeitä näkyy halleilla päivittäin, eikä pimeä marraskuu ole vaikuttanut pelaajien, valmentajien tai muiden toimihenkilöiden positiiviseen pöhinään liiaksi. Toki välillä eteen tulee vaikeita hetkiä, mutta yhdessä niistä on selvitty ja tullaan selviämään jatkossakin. Uskon, että kaikki jaksavat jatkossakin pitää ajatuksensa tiukasti olennaisessa eli yhteisessä hauskanpidossa rakastamamme lajin parissa.

Päijät-Hämeen alueen JuniorPelicans-valmentajat ovat kokoontuneet jo muutamaan otteeseen syksyn aikana valmentajakerhoon ruotimaan peliä. Valmentajakerho kokoontuu aina kahdessa osassa: Vanhemman ikäluokan valmentajat C1-A ovat saaneet syksyn aikana mukaansa myös Pelicansin liigajoukkueen edustajan, kun Janne "Lelu" Laukkanen on käynyt kertomassa kuulumisia Isku Areenalta. Toisessa aallossa pelin ytimestä on keskustellut nuoremman pään val-mentajia E2:sta C2:een. Kokoontumiset ovat keränneet paljon kiitosta arkipäivän valmentajien puolelta ja toiminta on koettu tärkeäksi osaksi omaa valmentajana kehittymisprosessia. Peliä ollaan saatu selkiytettyä ja jalkautettua arkeen innokkaille pelaajanaluille yhdessä suunnitellen ja videoita analysoiden.

Reilu Kaveri kysely kiusaamiseen liittyen on jalkautettu valmentajien ja joukkueenjohtajien kautta pelaajille. Koemmekin yhdessä valmentajien ja seuraväen kanssa, että kiusaamisen pois kitkeminen on erittäin tärkeä asia junioriurheilussa, johon voimme kukin omilla teoillamme vaikuttaa positiivisesti.

Sivusta seuranneena on ollut hienoa huomata, että pitkäjänteinen harjoittelu ja omaan teke-miseen uskominen alkaa hiljalleen tuottaa myös tuloksia, vaikka ne eivät meidän tekemistä määritäkään. Erikseen mainittuna niitä ilon hetkiä tuuletusten merkeissä on hienoa kokea, joita molemmat C-juniori-ikäluokat ovat viime aikoina tuottaneet mm. voittamalla Blues-juniorit sarjaotteluissaan. Nämä taas ovat niitä asioita, jotka antavat pelaajille huomattavasti lisäpont-ta ja uskoa kohti omia ja joukkueen unelmia ja samalla luovat vahvempaa kulttuuria alueellemme.

Omassa työssäni D2-E2 -junnujen kanssa ensimmäisen kuukauden työskentelyn jälkeen olen huomannut kaikilla tekijöillä yhteisen nimittäjän: pelaajista halutaan välittää myös muualla kuin vain kaukalon sisäpuolella kaiken kiireen keskellä. Pelaajia kehitetään ihmisenä, urheilijana ja jääkiekkoilija kohti omia tavoitteitaan yhteisten arvojen pohjalta. Valmentajat ajattelevat erittäin paljon yksilön tarpeita, vaikka se ei aina siltä katsomoon näytä tai vaikuta. Jokainen saa oman taitotasonsa ja motivaationsa mukaista toimintaa, mikä luo hyvät edellytykset jatkoon.

On ollut hienoa huomata, että iltapäivisin koulun jälkeen taitojäillä käy paljon lapsia ja nuoria kehittämässä taitojaan ympäristössä, jossa pelaajan iällä tai koolla ei ole merkitystä - kaikki mahtuvat samaan kaukaloon nauttimaan lajin tuottamista onnistumisista. Yhä enenevissä määrin ymmärrämme lapsen ja nuoren käyttämättömiä voimavaroja valmennuksessa, sillä "lapsen suusta tulee totuus" sanotaan. Uskalletaan siis jatkossakin antaa tilaa ja aikaa oppimi-selle ja luoda mahdollisuus jokaiselle yksilölle kokea pätevyyttä jokaisessa harjoituksessa. Jokainen meistä on erilainen oppija.

Terveisin Jaakko Räty, Taitovalmentaja


   
Lisää uutisia
Kiekkoreipas ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat